Wie ben ik en waarom ben ik gestart met Balance-4you?

Ik ben Anita Ferwerda; voetreflextherapeute en ervaringsdeskundige. Ontdek hier mijn verhaal en wat ik daardoor voor jou kan betekenen.

Wie ben ik en waarom ben ik gestart met Balance-4you?

Ik ben Anita Ferwerda; voetreflextherapeute en ervaringsdeskundige. Door eigen ervaring heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om weinig of geen energie te hebben. Dit werd veroorzaakt door spanning en stress. Hierdoor kreeg ik lichamelijke en mentale ongemakken. Ontdek hier mijn verhaal en wat ik daardoor voor jou kan betekenen.

Mijn weg

Door eigen ervaring heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om weinig of geen energie te hebben. Dit werd veroorzaakt door spanning en stress. Hierdoor kreeg ik lichamelijke en mentale ongemakken. Door zelfexpressie ben ik erachter gekomen dat ik weinig zelfliefde, weinig zelfvertrouwen en volledig uit balans was. Ik kon moeilijk mijn grenzen aangeven en ik wilde het iedereen naar zijn zin maken. Hierdoor raakte ik steeds meer van mijzelf verwijderd. Want: Wíe was ik nu eigenlijk?! Mijn basis van wie ik was en wat ik wilde was ik compleet kwijt.

Het was tijd om op zoek te gaan naar mezelf. Hierdoor ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben. Iets wat vroeger nog geen naam had, maar wat er nu voor zorgde dat er veel puzzelstukjes op zijn plek vielen. Nu ik dit weet, kan ik er beter mee omgaan, beter mijn grenzen aangeven én het als kracht inzetten. Want mijn hoogsensitiviteit zie ik als een kwaliteit, die ik gebruik bij de behandelingen van mijn cliënten, doordat ik kan invoelen wat de cliënt nodig heeft.

Anita Ferwerda Balance 4 you
Anita Ferwerda Balance 4 you

Mijn weg

Door zelfexpressie ben ik erachter gekomen dat ik weinig zelfliefde, weinig zelfvertrouwen en volledig uit balans was. Ik kon moeilijk mijn grenzen aangeven en ik wilde het iedereen naar zijn zin maken. Hierdoor raakte ik steeds meer van mijzelf verwijderd. Want: Wíe was ik nu eigenlijk?! Mijn basis van wie ik was en wat ik wilde was ik compleet kwijt.

Het was tijd om op zoek te gaan naar mezelf. Hierdoor ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben. Iets wat vroeger nog geen naam had, maar wat er nu voor zorgde dat er veel puzzelstukjes op zijn plek vielen. Nu ik dit weet, kan ik er beter mee omgaan, beter mijn grenzen aangeven én het als kracht inzetten. Want mijn hoogsensitiviteit zie ik als een kwaliteit, die ik gebruik bij de behandelingen van mijn cliënten, doordat ik kan invoelen wat de cliënt nodig heeft.

 

Kennismaking met voetreflexologie

Tijdens deze zoektocht ben ik in contact gekomen met voetreflexologie. Dit heeft mij ontzettend goed geholpen om van mijn lichamelijke en mentale ongemakken af te komen. Door mijn eigen positieve ervaring met voetreflex, ben ik mij gaan verdiepen in voetreflexologie. Zodoende ben ik vol enthousiasme begonnen aan de 3-jarige HBO opleiding tot Voetreflex Plus Therapeute bij Total Health Academy, waar ik de opleiding in 2018 succesvol heb afgerond.

Voetreflexologie is een prachtig gegeven en het heeft mij veel gebracht en het is een mooie ingang om meer in balans te komen met jezelf.

Wat maakt mij zo uniek?

Doordat ik veel heb doorstaan en nu meer in balans ben, mij energiek en fit voel, wil ik deze kennis graag met je delen en een stukje met je meelopen zodat jij meer in balans komt, jezelf weer krachtig, energiek en fit gaat voelen.

Ik werk vanuit een holistische visie en bekijk de mens in zijn geheel en kijk verder dan alleen het oplossen van de symptomen. Doordat ik hoogsensitief ben, kan ik zeer snel invoelen wat de ander nodig heeft. Tijdens een sessie help ik je om het zelfhelend vermogen te activeren en dat je bewust wordt van wat er bij jou speelt. Hierdoor kom je meer in balans te staan, waardoor je meer energie krijgt en meer in je kracht komt te staan. Je zult merken dat je meer levensgeluk gaat ervaren. Dit geeft jou de mogelijkheid om andere keuzes te maken en andere stappen te zetten in je leven.

Magische handen

Magische handen, wonder handen

Om het zelfhelend vermogen te activeren, werk ik met voetreflexmassages. Dit kan ik combineren met kleurenpunctuur, chakra healing, ooracupunctuur en mijn healing hands. Of, zoals veel van mijn cliënten het noemen, mijn magische handen, wonder handen

Testimonials

Ervaring van een cliënt

“In Nederland gaat ons waarderingssysteem van 1 t/m 10. Met andere woorden: een 1 is heel slecht en een 10 is uitmuntend. Voor de praktijk van ANita is deze normering echter niet toereikend. Ik wil Balance-4You namelijk waarderen met een 11 of zelfs met een 12. Het is UITMUNTEND in de overtreffende trap en inderdaad in hoofdletters geschreven.”

“De behandelingen van Anita begonnen al bij mij thuis. Ik kreeg een vragenlijst toegestuurd met het verzoek die in te vullen. Consequentie hiervan was dat Anita bij mijn eerste fysieke behandeling al volledig voorbereid was. Los van deze schriftelijke voorbereiding heeft ze ook een open oog en oor voor haar patiënten en weet ze haarfijn welke behandelmethodiek op dat moment noodzakelijk is. Met als aanvullend positief aspect dat je nooit het gevoel krijgt dat Anita haast heeft. Ze maakt echt tijd voor haar patiënten. Kwaliteit van dienstverlening wordt hier groot geschreven.

Daarnaast legt ze op zeer adequate wijze uit wat ze precies gaat doen ten behoeve van welke spieren, klieren, organen en/of gewrichten. Als gediagnostiseerde hsp’er is dit een aanpak die bij mij zeer veel vertrouwen wekte. Met andere woorden: Anita zegt wat ze doet en doet wat ze zegt.

Inmiddels heb ik 4 behandelingen ondergaan die voor mij allemaal resulteerden in een wekenlang gevoel van innerlijke rust. En ofschoon voor mij de reisafstand heel groot is, heb ik het er graag voor over om bij Balance-4You onder behandeling te zijn.

Anita, dank je wel voor al het goeds wat je mij inmiddels gebracht hebt.

Korte verdieping:
Door mijn hooggevoeligheid neem ik zintuigelijke prikkels zeer heftig waar. Met name dat resulteert zeer regelmatig in innerlijke onrust. Hetgeen mij onzeker maakt.

In eerste instantie wilde ik geen hulp vragen. In eerste plaats kwam dit door valse schaamte. Om je als man kwetsbaar op te stellen blijkt moeilijk. Zeker als je je gevoelens ‘moet’ uiten tegenover een vrouwelijke therapeut. Vanuit mijn HSP-zijn voelt dat nóg heftiger. Daarnaast speelde ook dat de inhoud van de therapie voor mij onbekend was. Met daarbij het aspect dat ik een vrouwelijke therapeut toe moest laten tot mijn eigen lichamelijke integriteit. Maar met name de berichten die Anita op Facebook deelde, gaven mij een beeld over haar denkwijze. Deze gedeelde denkwijze hebben er toe geleid dat ik mijn schroom heb laten varen en uiteindelijk een afspraak heb gemaakt.

Door de eerste 3 behandelingen ervaar ik een innerlijke rust, maar daarnaast zijn ook een aantal lichamelijke kwaaltjes (verhoogde spierspanning in de benen, lastige stoelgang, etc.) als sneeuw voor de zon verdwenen. De voetmassages werken bij mij heel ontspannend, zo zeer dat ik in slaap val. Minder prettig (omdat het pijnlijk is) vind ik de lymfe activering tussen de tenen. Echter ondanks dat het gevoelig is en ik daar de laatste keer doorheen sliep, is deze behandeling wel uiterst effectief.

Ik zou deze dienst zeker aanbevelen, omdat Anita een professioneel opererende therapeut is met open oog en oor voor haar cliënten.

Ik ben zó blij dat ik uiteindelijk mijn schroom heb overwonnen en bij Anita terecht ben gekomen!”

Man

68 jaar

Rust